Vad är covfefe och vad betyder covfefe? Det var två frågor i en som egentligen bara Mr President Donald Trump kan besvara.  Allt började i det så diskuterade Trumpska twitterflödet där tydligen allt kan hända.

covfefe

Covfefe i den nu redan berömda tweeten av Donald Trump. Tweeten togs bort efter några timmar, men då var skadan redan skedd.

Just i denna stund pågår vad man skulle kunna kalla för ett massivt hån mot Donald Trump med hash-taggen #covfefe på Twitter, ja även i andra sociala medier. Det är redan en hash-tagg som trendar och många är tagna på sängen och har inte en susning om vad det är för något. Förmodligen hade och har upphovsmannen Mr President Donald J. Trump inte det heller.

#covfefe

BGA Fotobutik var snabba med att få in den i sitt sortiment, du köper denna tavla här.

Covfefe är fenomenalt på flera sätt

Detta är ett fenomen sett till flera saker. Dels har vi världens mäktigaste man som inte vet vad han skriver och varför och sedan har vi precis sett ett nytt sökord födas. För min gissning är att det kommer googlas efter covfefe och undrande sökfraser likt “Vad är covfefe?” och det är så klart den största anledningen till att det är i fokus i ett nytt inlägg på denna blogg om sökmotoroptimering. Det handlar dels om att belysa fenomenet att ett nytt sökord skapats från ingenstans till att göra ett tappert försök till att faktiskt ranka på ordet. Det senare är nog ganska svårt då detta redan är hett i massmedia och styrkan i deras sajter är betydligt större än vad denna har i dagsläget.

Nya sökord har skapats förut

Ofta brukar nya sökord handla om att ord eller personer blivit aktuella plötsligt. Så var det exempelvis med ordet Ogooglebar. Det blev ett så kallat svenskt nyord, utsett av svenska språkrådet. Det var väl ingen som gjorde en större notis om det förrän Google några månader efter utnämnandet protesterade högljutt och menade att det var ett varumärkesintrång. Det gick så långt att nyordet avvecklades som nyord. När nyheten om detta släpptes en tidig morgon så byggde jag nästan automatiskt en sajt på domänen ogooglebar.se. En domän som jag hade köpt på mig till min domänsamling. Den dagen fick domänen och en helt dagsfärsk sajt mer än 10000 organiska besökare. Den fick en länk från regeringen och det kan väl inte kallas annat än en SEO-fullträff. Några intäkter gav det dock inte :).

Jag önskar dig en riktigt trevlig covfefe!