Därför fimpade jag webbplats som rankar #20 på sökmotoroptimering

Därför fimpade jag webbplats som rankar #20 på sökmotoroptimering

Därför fimpade jag webbplats som rankar #20 på sökmotoroptimering

Idag bestämde jag mig för att lägga ner sökmotoroptimerare.se och flytta det som är värt att flytta till denna webbplatsen. Sidan har ett par bra bra placeringar i Googles sökresultat, men det är inte mer än 30-40 besökare om dagen. De placeringar som är värt att nämna är #1 på sökmotoroptimerare och #20 (som varierar mellan 17-20) på det omdiskuterade sökordet sökmotoroptimering.  Som bäst placerade sig sökmotoroptimerare.se på #11 på det sistnämnda sökordet.

Nedlagd webbplats

Anledningen till beslutet är att jag för tillfället inte har tid till att lägga ner något arbete på ytterligare en webbplats om sökmotoroptimering. Jag hade lite planer för den webbplatsen men jag är västgöte med medfödd rätt att ändra mig:) Nu pågår dessutom blogg100 och det tar lite mer tid än tänkt.

Någon kanske är villig att ge ett bud för sidan? Tills vidare har jag gjort en Redirect 301 hit efter att jag också flyttat innehåll. Hade detta skett för ett år sedan så hade denna webbplatsen med säkerhet stärkts och klättrat i sökresultatet, men numera är det inte lika självklart. Google bestämmer så jag avvaktar och ser om det får någon effekt.

Jag hoppas att soekmotoroptimering.se nu ska ta en någorlunda bra position (1-5) på sökmotoroptimerare, även om det inte är speciellt många sökningar som sker med det sökordet. Det lär dröja några veckor innan man kan dra några slutsatser och om jag märker en avsevärt skillnad så kommer en uppföljning. Det skulle också vara värt att betrakta resultatet av att ångra nedläggningen, men något sånt har jag inte planer på för tillfället.

Statusrapport avseende resultat efter genomförd redirect 301

2014-03-24 Det har nu gått knappt fyra dagar sedan jag genomförde en redirect 301 från sökmotoroptimerare.se till denna webbplatsen. Som tidigare sagt så var det inte att få förbättrade positioner som är den primära anledningen, utan att koncentrera innehållet hit och undvika ett spretande innehåll fördelat på flera bloggar. Trots detta är denna webbplatsens förändrade ranking i sökresultatet intressant. På sökordet ”sökmotoroptimering” har rankingen förbättrats till #10. Om det beror på genomförd redirect 301 är inte säkert, men det kan så klart vara orsaken. Denna webbplatsen rankar nu även #1 på sökordet ”sökmotoroptimerare” och det kan nog fastställas att det är tack vare ”redirecten”.  Sökmotoroptimerare.se rankar ännu i Googles sökresultat på både sökmotoroptimering och sökmotoroptimerare, fast med försämrade positioner. Det är bara en tidsfråga tills den försvinner i och med att webbplatsen inte längre är publicerad.

2014-03-20T18:58:49+00:00

Leave A Comment

arton − 3 =