För drygt tre år sedan publicerade Anna Isidorsson ett gästinlägg på denna blogg. Ett i sammanhanget ovanligt utelämnande blogginlägg; ”Att dejta en SEO:are”. Det blev inte mindre utelämnande av att den omnämnda SEO:aren var jag.

Nu har det som sagt gått tre år och mycket har förändrats. Efter att vi veckopendlat till varandra ungefär tre varv runt jorden är vi sedan i mitten av juni både förlovade och sambos. Både jag och Anna har fått nya perspektiv på livet. Även om SEO fortfarande är bland det roligaste man kan göra med kläderna på så finns det annat som också fått minst lika mycket betydelse. Även för Anna har sökmotoroptimeringen mognat som företeelse och jag tror att hon börjar få hyfsat bra koll på vad det handlar om. Nu har hon, tillsammans med mig, dessutom tagit steget att ge sig in i konkurrensen i Googles sökresultat i ett av de svårare segmenten. Vi har nämligen blivit med webbutik.

Att satsa på att starta upp en webbutik samtidigt som man har upp över öronen med jobb kanske inte är att rekommendera men just nu känns det helt rätt. Ny kunskap är inte så tungt att bära. Webbutiken heter Gosa heminredning och sortimentet är allt från inredningsdetaljer till spännande aromalampor från Lampe Berger.

Nu befinner sig butiken i ett uppstartsläge minst sagt. Idag är det tre dagar sedan den sjösattes och vi har laddat upp med ett rejält lager. Även om jag jobbat med webbutiker och var med om att bygga första webbutiken redan 1997 så är det ändå speciellt att driva sin egna butik tillsammans med just Anna. Självklart kommer jag blogga om detta speciella projekt och allt som inträffar under resans gång. Det kan till och med hända att Anna gör comeback som bloggerska och ger sin syn på saken.

Av Håkan PerssonHåkan Persson