Google är inte rättvis

Google är inte rättvis

Google är inte rättvis

Det krävs ofta ganska mycket för att lyckas i sökresultatet med positioner om och om igen. Jobbar man med lite mer mörkgrå metoder (sånt som Google säger sig ogilla) så handlar det dessutom om att ha lite tur. Gör man samma sak med tio sajter så kan det lyckas med vissa, bli verkningslöst för några och en katastrof för de andra. Ja detta var en grov generalisering, men det är ungefär så utfallet blir. Man kan sammanfatta detta med att Google är allt annat än rättvisans ansikte. Det är inte sajterna med bästa innehållet som vinner utan de som lyckats med sin sökmotoroptimering, oavsett om det är med hjälp av lite tur eller ej. Nu ska man vara medveten om att Google, nu pratar jag inte om företaget utan om sökmotorn Google, är ett gäng servrar och kod. Visst finns det människor på Google som kan justera sökresultatet genom att plocka bort och straffa webbplatser som bryter mot Googles riktlinjer men först och främst är det fråga om en algoritm.

Simon Nyström skrev idag en väldigt bra bloggpost. Gräver man lite djupare i den och analyserar det han presenterar så kan man lära sig mycket om hur seoarbetet kan genomföras och på vilka olika sätt man kan lyckas, även om riskerna. Bloggposten, som  heter ”Så tjänar du pengar genom att helt strunta i Googles riktlinjer”, är helt klart läsvärd. Simon Nyström har tidigare delat läsvärd information om resan med sin sajt om smslån, vilket är lite av en seoskola för den som vill lyckas med sin webbplats i Googles sökresultat.

2013-08-13T21:14:17+00:00

One Comment

  1. Mikael 19 juli, 2015 at 12:10 - Reply

    Nej, alla vi som jobbar med Google dagligen kan väl intyga att Google inte är rättvist. Det är inte mer än beräkningar, många gånger blir det helt fel. Men man får väl säga ändå att dom är bra på att rätta till problemen efter ett tag, man kan undra hur mycket manuellt arbete som pågår på Google egentligen.. En fråga, vad gör en länk till SMS-lån här? Jag klickade av bara farten för att få läsa mer specifikt om hur han hade gjort i sitt SEO-arbete, kanske inte så relevant med den länken här 😉

Leave A Comment

fem × två =