Google har uppdaterat. Exakt vad som genomförts är som vanligt inte helt klarlagt. Mycket tyder på att de skiftat algoritm och att det därmed varit en lite större uppdatering än vad vi sett på sistone.

Under senaste veckan har vi sett en hel del större förändringar i sökresultatet

Mozcast är en väderraport som visar turbulensen i Googles sökalgoritm dag för dag.  Den fokuserar på att visa dels aktuell dag, sedan de fem senaste dagarna till vänster och dessutom ett diagram avseende de senaste 30 dagarna. Ju hetare ju större förändringar vad gäller förändringar (rankingar) i sökresultatet.

Stapeldiagrammet nedan visar hur frekvent rankingarna förändrats de senaste 30 dagarna. Det gäller framförallt Google.com men större uppdateringar rullas oftast ut World wide ungefär samtidigt numera.

Mozcast

Denna webbplats som rankat ett och tvåa som sämst de senaste åren med sökordet sökmotoroptimering rankar idag först på plats fem. Att sidan nu sjunkit är inget konstigt alls och något som jag räknat med då den fått betydligt mindre nytt innehåll jämfört med tidigare. Detta är inte hela förklaringen och nu väntar en utmaning att få den att ranka bra igen.