Läsvärt om sökmotoroptimering

Läsvärt om sökmotoroptimering

Läsvärt om sökmotoroptimering

trevlig sommar

I den digitala branschen kanske det inte är det vanligaste med total semester med nedkopplade mobiler, paddor och datorer, det blir ändå kanske tid för eftertanke med möjligheten att ägna sig åt annat än att producera resultat. Plötsligt finns det kanske tid att läsa ikapp lite av vad som skrivs om ämnet på bloggar och konkurrenternas sidor.

Här har jag sammanställt en del tips på läsvärda och ibland roande artiklar om sökmotoroptimering.

På entreprenörsbloggen disruptive.nu finns många godbitar. Här skriver både Christian Rudolf och Magnus Bråth. Christian har gång på gång diskuterat och fört fram hur svårt det är för Google att sätta stopp för spammarnas påverkan av sökresultatet, här skriver han ett inlägg om hur Google kapitulerade till spammarna. Både intressant och insiktsfullt skrivet.

Magnus Bråth skriver mycket om sökmotoroptimering och om jag tvingas välja så tycker jag att alla behöver läsa inlägget om att sökmotoroptimering tar ett halvår på sokmotorkonsult.se och inlägget om att köpa sökmotoroptimering och om vad som händer när du säger upp avtalet på magnusbråth.se. Vill du lära dig sökmotoroptimering från grunden så hittar du massa information på Sökmotorkonsults seo-skola, även den författad av Magnus.

Oavsett om du har sökmotoroptimering som intresse eller jobb så skriver Kristoffer Wedholm saker som du inte får missa. Han bloggar på wedholm.net där du bland annat hittar ett inlägg om hur han bygger länkar.

Det var ett tag sedan Petter Hedman skrev om sökmotoroptimering, men på hans blogg hittar du en intervjuserie med intervjuer av personer som sysslar med SEO och affiliatemarknadsföring. Har du inte läst dem så är det på tiden.

Simon Nyström har skrivit en del intressant om SEO och jag följde turerna kring hans sida om billiga smslån. Vill du läsa något roande så ska du läsa hans inlägg där han liknar SEO vid att spela poker., fullt av ”många klockrena liknelser”. Senast idag skrev han ytterligare ett läsvärt inlägg ”Så svårt är det att få en naturlig länk”  (trots att han precis fått två stycken).

Urban Grotherus är en erkänt duktig sökmotoroptimerare och även han bloggar emellanåt. Du hittar många kloka saker bland allt han skrivit och mitt tips är att börja läsa om sökmotoroptimerare och ansvar.

”AndersIvar” som heter Anders Karlsson bloggar både om ehandel och sökmotoroptimering, var för sig och kombinerat. Här skriver han om hur viktigt det är med höga positioner i sökresultatet, vilket är lite av en grundförusättning att ha koll på oavsett vad man gör på webben.

Vad har egentligen kognitiva biaser med SEO att göra? Det finns nog bara en som kan reda ut det och det är Victor Kaugesaar, vilket han gör här.

Jag har säkert missat massor. Saknar du något inlägg du själv skrivit ska du inte vara bitter. Jag har just missat det och det är inget personligt. Jag gör faktiskt annat än att läsa bloggar om sökmotoroptimering.

Missa inte att följa #svSEO på Twitter och trevlig fortsättning på sommaren!

 

 

 

 

2013-07-03T10:23:48+00:00Av |1 kommentar

En kommentar

  1. Angla Nyberg 15 januari, 2018 vid 05:52

    Hej HÅKAN PERSSON,
    Tack så mycket för att dela sådan proffsig post. Detta är en de mest användbara artikeln för mig. Jag har lärt mig massa tänker i denna webbplats. Jag kommer bokmärke din webbplats och ta feeds dessutom? Jag är nöjd att söka ut många bra information här inom gällande tack för delning. Vänligen hålla slik. Tack igen.

Lämna en kommentar