Häromdagen stormade det rejält på Twitter, ja hela Internet kokade nästan över. Anledningen var att Donald Trump hävde ur sig det obegripliga hittepåordet covfefe. Det blev ett nytt hett sökord som nu trendar enormt. Vad det verkar så tvekade inte Per Holknekt inte många sekunder utan reggade varumärket för detta nya uttryck. Nu äger alltså Per Holknekt covfefe som varumärke i hela Europa. Som sökmotoroptimerare kan man tycka att detta tillvägagångssätt av Per Holknekt är lite 90-tal men med en färsk backspegel till hands så blev det ett genialiskt resultat som knappast var något som Per han ha förutsett.

Per Holknekt dominerar topp tio

Sett till att bygga sitt egna varumärke med sökmotoroptimering, något som Per Holknekt kanske inte ens har en susning om hur det fungerar, så har han tagit hem storslam. I dagsläget äger han 58% av hela sökresultatet för detta nya trendande ord covfefe. Bara det resultatet var nog värt de tusenlapparna han betalade för att få rätten till varumärket covfefe.

 

Per Holknekt äger Googles sökresultat för Covfefe

 

Med tanke på alla grodor som kommer ur Donald Trumps mun och alla andra dumheter som han står för så kan covfefe mycket väl komma bort bland alla dessa och glömmas, eller så blir det ett begrepp som just får en bestående betydelse. Detta är ingen som vet lika lite som någon visste vad covfefe var bara för ett par dagar sedan. Allra minst Donald Trump själv.

Oavsett bestående värde så är det bara att lyfta på hatten, den vita eller svarta, för Per Holknekt och gratulera till lyckad sökmotoroptimering med en fantastisk PR-strategi som metod.

Som tröst så tipsade precis Skribentus om att han nu fått en snippets med “Vad är covfefe” och efter att ha kollat så rankar även denna blogg femma med sökfrasen “Vad är covfefe?“. Det kan ju finnas en liten chans att den även kommer ranka med Per Holknekt inom ett par dagar, men det bestämmer Googles algoritm.