Undvik att ta risker genom sökmotoroptimering

Undvik att ta risker genom sökmotoroptimering

Undvik att ta risker genom sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering risker

När man diskuterar risker och sökmotoroptimering så brukar man oftast diskutera riskerna att råka ut för Googles straff och filter på grund av hur man genomfört sökmotoroptimeringen. Man får inte glömma att man tar en ännu större risk om man bygger en webbplats utan att ta hänsyn till sökmotoroptimeringen överhuvudtaget.

Största risken med sökmotoroptimering är att köra huvudet i sanden och låtsas som att den inte finns

Sökmotoroptimering som kunskap är inte bara struktur, innehåll och länkar, vilket tål att upprepas som ett mantra. Det finns inom denna kunskapsnisch också en förståelse för hur Google indexerar sidor och vilka åtgärder som krävs när synligheten brister. Inte minst för att upptäcka att det faktiskt finns ett eller flera problem.  Långt från alla har  den tekniska kompetensen att rätta till alla fel, men gudskelov finns det annan kompetens som kan de sakerna. Det viktiga är att det då finns en dialog och en förståelse för att det finns ett problem och att problemet tas på allvar och rättas till.

Exempel på misstag som jag sett:

  • Felaktig användning av Canonical vilket riskerar att fel sida indexeras och i värsta fall att de viktiga sidorna inte indexeras alls.
  • Man avsäger sig indexering antingen genom att sätta NOINDEX eller genom felaktiga inställningar på servernivå.
  • Skadat dokument, vilket kan ske vid uppladdning via FTP e.t.c. Detta kan innebära att sidan inte kan läsas korrekt av Googlebot, men går igenom webbläsaren ok.
  • Återkommande DNS-fel har minst ett känt webbhotell brottats med och det kan kasta ur en sida från Googles index i flera veckor framöver. Jag vet.

Lösningen:

Ta din synlighet i Google och andra sökmotorer på allvar och se till så att sökmotoroptimeringen implementeras i hela arbetet med webbplatsen. Det är ingen fråga för vare sig serverteknikerna eller webbyrån som mest pratar layout, utan för dig som webbplatsägare att ta itu med. Använd den kompetens sökmotoroptimerare och seoföretag besitter, lär dig förstå grunderna i sökmotoroptimering.

Låt det inte gå som det gjorde med Karlsborg, vilket verkar vara ett ännu olöst exempel.

Läs även inlägget av Magnus Bråth på sokmotorkonsult.se ”All SEO, eller frånvaro av SEO, innebär en risk” för att få ännu en vinkling av sökmotoroptimering och risker.

2013-08-30T09:13:34+00:00Av |0 kommentarer

Lämna en kommentar