Idag påbörjade jag en rejäl vårstädning av denna blogg. Det handlar både om att göra SEO och om att städa undan saker som inte är lika aktuellt som när det skrevs. Jag hann inte lika mycket på en timme som tänkt, så det blev två timmar med ännu ej åtgärdade brister. Jisses vad brister man hittar när spadtaget väl är taget.

Det var inte så länge sedan jag bytte tema men det blev inte helt färdigt med bytet.  Min egen sökmotoroptimering har låg prioritet och istället är det arbetet på Oxit som prioriteras, så klart. Men vissa saker måste fixas så nu ska jag påbörja fixet med denna blogg.

Första steget var att börja fixa med kategorierna. Det fanns närmare 30 kategorier och ärligt talat så fanns ingen tanke alls bakom dem. Sedan det nya temat sjösattes var de heller inte länkade så äldre inlägg fick ingen länkkärlek alls och detta har självklart inte varit bra för den organiska synligheten. Nu är antalet reducerat till ca 20 och sju av dem är länkade i en meny i sidfoten.

Utöver kategorierna har jag raderat fem gamla artiklar. Det tar emot att radera artiklar men jag tror att det var bra att rensa bort lite. Till en början finns inga 301 för dessa, men detta kan ändras inom kort.

Nästa steg som jag inte kommer hinna idag är att göra gamla “sidor”, inte artiklar som inte är blogginlägg, mer synliga.  Det finns runt 34 sådana sidor och de ska ses över ordentligt.