Sökmotoroptimering som fungerar och ger fler kunder2018-08-24T07:48:13+00:00

Sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering som skapar mer försäljning och fler affärer

Webbutik, tjänsteföretag eller industri?

Vi gör din sökmotoroptimering

Vår övertygelse är att sökmotoroptimering är det mest fantastiska sättet att marknadsföra tjänster och produkter online.  Vi gör sökmotoroptimering till företag inom vitt skilda branscher.
Olika kunder har olika behov, det vet vi också.

När det gäller sökmotoroptimering är det ett arbete som i de flesta fall behöver fortgå hela tiden, ett arbete som behöver avrapporteras och granskas löpande för att du skall få ut det mesta möjliga från arbetet. Därför har vi ett antal löpande tjänster som vi arbetar med löpande för de flesta av våra SEO-kunder.

Grunderna i våra löpande avtal, som kan skilja sig något åt från fall till fall, är:

 • Sökordsanalys som revideras allt eftersom. Vi eftersträvar att ta fram de sökord och sökbegrepp som maximerar besökarnas värde.
 • Teknisk analys och genomgång av webbplatsens onpage-optimering.
 • Konkurrensanalys. Hur jobbar konkurrenterna och de som har lyckats.
 • Dokumenterad handlingsplan som även den revideras efterhand vid behov.
 • Länkstrategi.
 • Löpande rapportering, månadsvis om inget annat är överenskommet.
 • Rådgivning och insatser efter avrop.

Utöver ovanstående kan insatserna variera beroende på vilken lösning du som kund behöver.

Exempel på tjänster vi erbjuder:

 • Säkerställa SEO vid ny webbplats.
 • Säkerställa SEO vid byte av e-handelsplattform.
 • Felsökning vid förlorade placeringar / organisk trafik.
 • Skräddarsydd utbildning i SEO till nyckelpersoner.
 • Rådgivning, löpande eller engångsinsats.
 • SEO-anpassade texter.
 • Tekniska fix i exempelvis WordPress, Drupal, Joomla och andra förekommande CMS.
 • Rykteshantering (Googlestädning)

Övrig information som är bra att känna till

Vi tycker som sagt inte om krångliga avtal och paragrafer, vi tycker om att leverera resultat och med det ha nöjda kunder. Därför har vi inga krångliga avtal eller bindningstider för dig vi arbetar löpande med. Vi lägger en gemensam plan för hur vi skall arbeta med er webbutik eller webbplats och sedan arbetar vi enligt den planen. Kommer det upp saker som behöver förändras i arbetet så diskuterar vi det med dig som kund och arbetar vidare enligt det vi kommer överens om. Det är enkelt att göra affärer med Oxit.

Tveka inte att kontakta oss. Ring, mejla eller använd formuläret här på sidan.  Även om tjänsten är tänkt till webbutiker så är du välkommen att prova även om du inte har en traditionell webbutik. Har du en tjänst eller produkt som söker kunder så är sökmotoroptimering förmodligen den bästa lösningen.

Begär offert!

Bättre synlighet i Google

Kontakta Daniel och boka ett möte om sökmotoroptimering. Ring 0760-37 78 73

Vad är sökmotoroptimering och andra frågor med svar

Frågan ”Vad är sökmotoroptimering?” borde vara besvarad vid detta laget, men här hittar du andra frågor samt svar på dessa som rör sökmotoroptimering och våra tjänster kring detta.

Du är välkommen att komplettera frågorna med förslag på nya frågor som är värda att ta upp. Skicka ett mejl till info@oxit.se med ditt förslag.

Hur lång tid tar det innan sökmotoroptimeringen ger resultat?

Denna frågan är väldigt svår att besvara då det är mängder av olika förutsättningar som avgör hur lång tid det tar innan man får resultat. Ett generellt svar är att det går ganska snabbt tills något händer. Förhoppningsvis märker man att positionerna blir bättre, men det är inte alldeles självklart. Resultatet av sökmotoroptimeringen beror inte bara på vad man gör med webbplatsen och vilka länkar man får, det är i allra högsta grad också beroende av vad konkurrenterna och andra gör. När det handlar om exempelvis effekten av länkar kan det ibland ta ganska lång tid. Det är inte ovanligt att det kan ta upp emot 10-12 veckor innan effekten av länkar märks fullt ut.

Även om man lyckas förbättra placeringarna både generellt och för selektiva sökord och sökfraser, så är det inte alls säkert att resultatet är lönsamt. Att klättra 300 placeringar med fem sökord behöver ju inte betyda att man lyckas ta sig in på topp tio med ett enda sökord. Man har gjort rätt men man har antingen inte hållit på tillräckligt länge eller så har man lagt ner för lite jobb. Det senare kan ju vara styrt av en budget. Det är viktigt att man har en öppen dialog om budgeten, förväntningarna och resultatet.

Numera är det ofta inte lönsamt förrän man man tagit topp fem eller till och med topp tre. Det beror på om det finns konkurrens i form av Adwords och/eller lokala sökresultat som pressar ner det organiska sökresultatet. Allt är relativt så även om man ska räkna med att det kommer ta tid så ska man ställa krav på förbättringar. Har inget hänt efter 3-4 månader ska man nog ändra strategi.

Holistiska synsättet på sökmotoroptimeringen

Har du följt sökmotoroptimeringen under en tid, ja kanske de senaste 10 åren, så har du inte kunnat undvika den förändring som skett. Det handlar så klart i grunden om att Google förändrat spelets regler och villkor. Detta kan för vissa vara ett hinder i vägen mot att lyckas med SEO medan det för andra har passas som handsken.

Man kan förenklat säga att sökmotoroptimering blivit mer komplex och mindre självklar. Det finns idag ganska stora skillnader på leveranssätt om man jämför olika leverantörer. Vissa leverantörer ägnar sig i huvudsak åt skalade och mer eller mindre automatiserade processer  medan andra levererar konsulttid och kompetens i första hand. Detta innebär inte att den förstnämnda gruppen är mindre kompetenta. Det svåra blir att kommunicera dessa skillnader sett till leveranser till beställaren för oavsett så heter ju tjänsten SEO eller sökmotoroptimering.

Den mer traditionella sökmotoroptimeringen är att leverera rekommendationer och länkar. Det man missar då är att se till helheten och det som troligtvis ger mer långsiktiga resultat. Som kontrast till denna metod står det holistiska synsättet som innebär att man inte bara ser till rankingfaktorer och prioriterade rankingfaktorer utan att man har som mål att göra webbplatsen såpass bra så att man rankar bättre än konkurrenterna.

Man nöjer sig inte enbart med att fixa titlar, rubriker och innehåll för att sedan bygga länkar utan man fortsätter att fixa problem och identifiera saker som är värda att förbättras för att förbättra den organiska synligheten. I denna perfekta värld är självklart länkar en fortsatt viktig faktor, men långt från den enda.

Det finns inget omoraliskt att skapa egna länkar från egna resurser så länge det ger resultat, det är heller inte fel att istället försöka få länkar från andras webbplatser. Det blir heller inte fel att kombinera dessa sätt att få länkar. Man gör helt enkelt vad man kan för att lyckas med sin sökmotoroptimering, ja även sånt som andra anser inte alls är SEO.

Kvalitét och användarupplevelsen har blivit allt viktigare

Google eftersträvar att leverera kvalitet i sökresultatet. Den stora frågan är vad Google menar med kvalitet. 

Enligt Google sker bedömningen av en webbplats efter särskilt tre faktorer som uppmärksammas. Dessa är graden av expertis, auktoritet och trovärdighet. Detta gäller för såväl enskilda webbsidor och hela webbplatsen. En annan kvalitetsfaktor är innehållet i sig, där även kvantiteten har betydelse. När det handlar om att bygga auktoritet och trovärdighet har man tidigare tillskrivit länkar det som är avgörande.

Om man ser till vad Google numera uttalar är det andra faktorer som har stor betydelse. Dessa är exempelvis att det finns en tydlig avsändare och information om vilka som ligger bakom webbplatsen, även vem eller vilka som är författare av innehållet.

I bedömningen av webbplatsens rykte, som är en kvalitetsfaktor, räknas vad andra säger om webbplatsen. Det handlar även vad som sägs om författarna och de personer som ligger bakom webbplatsen. Hur stor vikt detta har jämfört med andra faktorer framgår inte.

Senaste inläggen

Kontakt och besök

Sandbäcksvägen 32 i Mariestad

Mobile: 0704445870

Web: Besök oss online