dejta en SEO:are

Jag borde anat något när han närmade sig mig. Hans steg var bestämda och hans blick fast besluten. Som om han var på jakt efter något. Vår allra första dejt.

Han charmade mig totalt så när han efter 15 minuter tog fram sin dator trodde jag väl att han skulle leta efter någon romantisk restaurang…men när han suttit en liten längre stund så funderade jag hur svårt det kunde vara att hitta något bra matställe så då tjuvkikade jag lätt över hans axel och såg någon glimt av googlesökordet. Inte var det då ordet ”restaurang”!

Jag fick då lära mig ett ord som jag vid det tillfället inte i min vildaste fantasi visste vilken påverkan det skulle ha på min charmige dejt!

Ordet var ”Sökmotoroptimering”.

Han började visa mig den ena sidan efter den andra och jag nickade intresserat och tänkte att här gäller det att hänga med. Jag fick en snabbkurs och sedan kände jag att den där vinflaskan hade ju varit trevlig att få smaka på. Skulle vi inte äta något gott under vår första dejt också…?

Men hans fokus låg på ett helt annat håll.

Plötsligt insåg nog även han att jag fanns i rummet och kvällen blev magisk.

Oförglömlig faktiskt.

Något av de oförglömliga ögonblicken var att jag såg hans ryggtavla och ett sken som kom från hans dator mitt i natten. Jag blev nyfiken. Vad var ”sökmotoroptimering” egentligen?

7 månader efter kan jag bara konstatera att ordet ”sökmotoroptimering” fick en helt annan innebörd än jag anade vid vår första kväll tillsammans.

Det är inte bara ett ord…det är en livsstil, ett  dygnet-runt- kall som varken passionerade nätter, naken hud eller god mat kan finna motsvarighet till!

Tips ifall du ska dejta en sökmotoroptimerare

Om du nu, av någon orsak, vill känna igen eller kanske vill ha små tips om du dejtar en sökmotoroptimerare och inte redan upptäckt det efter 15 minuter som jag fick erfara så ska jag här ge er en liten checklista på några väl utvalda viktiga kännetecken:

Om man är i en affär…som säljer diverse prylar så kan du ge dig fanken på att du hittar din SEO:are vid hatthyllan! Där provar han både höga, låga och konstiga hattar…bara svarta såklart! Om han inte varit intresserad av att ta selfisar förut så dyker det helt plötsligt upp ett oanat intresse för det. Eftersom man som en nyförälskad partner till denne man vill ha ett foto tillsammans med sin käresta så går man med på att sätta på sig en annan hatt , för att inte verka alltför nördig, för man vill inte ha samma hatt på sig…där går gränsen!

Man ler glatt och undrar,  vadan denna passion för svarta hattar…hm…tills man undersöker saken närmare och inser att det inte beror på någon hemlig sexuell böjelse, utan det har med SEO att göra!

Ett annat kännetecken är att bland det allra viktigaste i livet är att ”hålla koll på vilken rankning man ligger på och även hur ett företags framgång eller motgång ser ut just för ögonblicket. Ögonblicket kan betyda dygnet runt jour. Det spelar ingen roll i vilken situation du befinner dig. Det kan vara mitt i den hetaste stund…nu överdrev jag kanske lite…men nästan iallafall…Då försvinner den varma kroppen och man tror att man ska få ett glas vatten eller något annat trevligt…men då kan du känna dig lurad. För du hinner somna lätt och när du vaknar till och inte känner någon tätt intill och tittar efter var han tog vägen…Du kommer att finna honom vid datorn. Google. Rankning.

Att inte få svar när du ringer betyder inte att han har träffat någon annan och aldrig mer tänker svara utan det betyder att han är strängt upptagen vid några olika väl valda sociala medier. Några av dessa kan vara twitter, facebook, bloggar (SEO-baserade såklart!) och andra vars namn jag ännu inte lärt mig…men jag antar att jag inom det snaraste kommer att få veta namnen på dessa också.

Utan det är bara att inse att han ringer när det passar honom. När han vaknar upp ur SEO-världen och tar paus. Det är inte helt självklart att du får han fulla närvaro i det samtalet heller.  Mitt tips då är att skicka några tydliga signaler på att du väntar på att bli rankad…HÖGT…eller tom HÖGST!!! Annars hamnar han längst ner på rankningen och det gillas aldrig av en SEO:are.

Hett tips från mig alltså.

Blicken – en SEO:ares blick säger allt. När du ser glimten av lycka, ungefär som ett litet barn på julafton, då vet du att det hänt något stort…då pratar jag stort sett ur en SEO:ares synvinkel. Då kan det vara så att han har klättrat i rankningen. Ett steg upp. Det är ett tydligt kännetecken.

När blicken blir lite simmig, ivrig och hemlig så beror det inte på att han har en romantisk hemlig plan som du blir upphetsad och lycklig över. Bli inte besviken om du upptäcker att det har med något helt annat att göra.

Det kan ha med rykten att göra. Rykten som går via olika SEO:are. Stora hemliga viktiga rykten. Det blir rena spionandan. Nästan som ur en James Bond film. Då är det något på gång med Google. Google ska göra om något. Vilket påverkar hela SEO-världen. Så det har ingenting alls med dig att göra. Du får helt enkelt komma på något som lockar mycket mer än det…och då önskar jag dig lycka till. Om han säger att det beror på att han måste ha kaffe först…så är du lurad. Det är helt andra orsaker till att du blir ouppmärksammad fastän du gör allt i din kraft för att locka din partner. Det enda, vad jag kan se, är att du ser till att du ligger högst upp i rankningslistan!

Det har alltså gått 7 månader med denna underbara (ja, tro det eller ej! ) kärlekshistoria…och när jag skriver detta så kommer jag underfund med en hel del.

Att denne måste betyda en hel del för mig.

För det finns faktiskt vissa tillfällen då jag rankas högst.

Jag tittade på bröllopet mellan Victoria och Daniel, vår kronprinsessa och hennes prins, och jag minns hur mina tårar flödade när han uttryckte sig så kärleksfullt till henne:

”Störst av allt är kärleken”

Det var så otroligt vackert.

Men jag avslutar med , vad som skulle kunna vara det sista kännetecknet för en äkta SEO:are som jag delar med mig av idag.

Han skulle inte säga som prins Daniel utan det skulle låta såhär istället:

Störst av allt är inte kärleken utan störst av allt är SEO.

Med förhoppning om att alltid ligga högst i rankning när min SEO:are söker så säger jag tack för min medverkan.

Ha det gott!

Anna