Google översätt, som allra oftast kallas för ”Google translate”, är Googles egna översättningstjänst som jag har ett hatkärleksförhållande till. Utan tvekan är Google översätt en fantastisk tjänst men om man ska nyttja tjänsten så gäller det att man måste känna till tjänstens begränsningar.

Översätt aldrig hela brev från exempelvis svenska till engelska utan att editera manuellt efteråt. Om du skippar detta moment så kan resultatet bli helt galet. Ännu värre blir det om du översätter från ett icke-engelska till ett annat icke-engelska-språk. Däremot är verktyget fantastiskt när man inte riktigt hittar orden eller om man vill snabba på en översättning från exempelvis engelska till svenska för att sedan just editera det så att språket får ett flyt. verktyget funkar också för att översätta hela webbplatser under förutsättning att texten är text och inte publicerad som bild (vilket alltfler kommit tillrätta med gudskelov). Google översätt är ett av Googles populäraste verktyg och är numera, åtminstone delvis, integrerad i sökmotorn Google.

Varför ett inlägg om Google översätt på en SEO-blogg?

Anledningen är en och den endaste, det är ännu ett inlägg i mitt experiment om att kunna påverka exempelvis Semrush mått på organisk synlighet. Vid detta laget har jag fått det svar jag ville ha, men jag vill spetsa på det ytterligare. Att ta en position topp 20, kanske topp 10 med sökfrasen Google översätt som har drygt 300 000 sökningar i månaden skulle nog stressa fram en ännu högre organisk synlighet. Detta trots att sökfrasen tillhör den kategori av sökord där bara den absoluta toppen ger trafik. Man vet aldrig, det kan ju hända att någon av alla som googlar Google översätt ändå blir nyfiken och läser vidare om experimentet. Andra inlägg i samma experiment är det om www.google.se och www.facebook.se.

Sprid gärna innehållet!