Vissa SEO-byråer hävdar att det tar ett halvår innan man får effekt av sökmotoroptimering. Man pratar då om länkar. De hävdar också att det kan ta så lång tid som ett år innan man når full effekt av en länk som rankingfaktor.

Jag hävdar att det kan gå mycket fortare än så, även om det finns många undantag.

Hur lång tid det tar innan man börjar ranka och får organisk trafik varierar. Olika vertikaler (sökresultaat för olika sökord) ser olika ut, inte minst varierar konkurrensen.

Det finns mängder av faktorer som påverkar.

I dag bestämde jag mig att göra ett experiment med en relativt ny, inte helt ny, domän som saknar historik. Tanken är att få den att ta positioner i ett ganska så konkurrensutsatt segment.

Det kommer bli några inlägg till med uppföljning och sedan en återkoppling till de målen som  beskrivs här. Sidan är BeautyWall och det primära sökordet är posters som enligt Wincher har 40k sökningar per månad. Enligt Ahrefs så är sökvolymen 26k sökningar/månad.

Idag, 17 september 2019, är den organiska trafiken 0. Det finns inga positioner alls ens topp 100.

Detta ska det bli ändring på.

Målet är att få minst 1000 organiska besökare under en månad (eller motsvarande) och att detta ska växa till mer än så. Det ska ske under november eller senast december. Kommer det fungera?

Strategin för att lyckas är att bygga innehåll och en smart struktur med några väl valda landningssidor.

Är du intresserad av att köpa en väloptimerad sajt med bra framtidsutsikter så är du välkommen att höra av dig innan jul.