#svSEO

Anser du att det finns Jante i #svSEO på Twitter? Förmodligen så finns Jante också där, även om jag inte kommer på något riktigt bra exempel just nu. Det kanske du gör? Att det gruffas och tillrättavisas är inget nytt, men i det stora hela är det ändå den mest följvärda hashtaggen på Twitter för den som är intresserad av svensk sökmotoroptimering. Sedan är det den där Alexander Bard, vad ska vi göra med hen?

#svSEO är inte bara popcorn

Hade jag fått bestämma så skulle jag vilja slippa läsa om interna företagsmöten och privata konversationer som inte tillför #svSEO ett dugg. Att någon man inte ens följer börjar tagga rena påhopp med #svSEO är nog jämförbart med vända sitt huvud in och ut med alla andras insikt om att det visst var lika mycket luft inuti som runtom som enda resultat. Det är bara idioten som inte förstår att han är idiot och det är därför han är idiot, som någon konstaterade. Eller så konstaterade jag det just:) Jag har dragits med ibland, ja jag kan nog till och med vara skyldig till en och annan provokation. Ibland kan jag inte låta bli att ifrågasätta. Det finns dock vissa diskussioner jag verkligen ska försöka undvika framöver, de riktigt bottenlösa.  Då menar jag inte diskussioner som  berikar vad gäller svensk sökmotoroptimering,  de är intressanta oavsett om de är svala eller heta som glödande lava. Vi behöver lite popcornfrämjande diskussioner också. Om vi däremot skippar att berätta om att vi fått en ny kund utan att vilja dela mer info,  skriver att vi jobbar på ett företag med trasig luftkonditionering så att det är hett och om vi slutar trakassera andra bara för att vi vill verka smarta fast vi inte är det så kanske #svSEO kan bli lite mer berikande igen. Sökmotoroptimeringen förtjänar att taggas så att fler lär sig att ha roligt med kläderna på.

Alexander Bard tycker skit som vanligt

Alexander Bard har tydligen gått på Handels i Stockholm, det förtjänar en viss respekt. Hur jag än funderar kommer jag inte på något annat skäl till varför man ska respektera honom mer än vilken annan dödlig människa som helst. Han har främst gjort sig känd  för att säga mer idiotiska saker än vad en normalbegåvad människa är kapabel till. Åsikterna går isär vad gäller om han är smart eller inte, men man behöver inte vara smart för att säga idiotiska saker. Ifall han har tillbringat tusentals timmar i stängda diskussionsforum på nätet så innebär inte det per automatik att han kan något annat än sitt användarnamn och lösenord.  Om nu denna hen  väljer att såga sökmotoroptimeringen och tycka att den är direkt livsfarlig och att allt handlar om att manipulera , kan vi inte bara låta honom tycka det? Jag oroar mig mer för att folk är beredda att betala honom rysligt mycket pengar för att göra det och att det finns de som är beredda att ta sig dit och lyssna på honom. Jag kan också vara elak. Om jag såg ut som Alexander Bard så skulle jag spy varje gång jag såg mig i spegeln när jag borstade tänderna.  Så nu är vi kvitt.