Konvertering är inte SEO men viktig

Konvertering är inte SEO men viktig

Konvertering är inte SEO men viktig

Jag anser fortfarande att SEO först och främst handlar om, och ska handla om, att skapa förutsättningar för att en webbplats ska få relevant trafik genom strategiska positioner i sökresultatet.
Konvertering är inte samma sak som SEO men viktig.

SEO och mer trafik inte alltid lösningen. En förutsättning för ett bra resultat är att webbplatsen konverterar. Konvertering är inte SEO men de hör ihop. Det är inte nödvändigt att det är samma byrå eller samma person som ansvarar för båda, men det är nödvändigt att det finns en röd tråd och ett gemensamt mål mellan dessa insatser. Som ett steg i den föränderliga sökmotoroptimeringen kommer jag under en tid ägna mycket tid till att genomföra lite djupare självstudier och tester för att utveckla kunskap om hur man kan hitta ett bättre samspel mellan konverteringen och sökmotoroptimeringen. Jag är övertygad om att det är en nödvändig resa och att mitt nuvarande synsätt kommer ändras allt eftersom.

Webbdesignen knyter ihop dessa områden

Min grundsyn är att det är webbdesignen som har en avgörande betydelse för hur man tar tillvara på trafiken för att minska avvisningsfrekvensen och konvertera bättre. Det är ganska logiskt att en webbplats med professionell layout inger större trygghet till besökaren, men även till den som står inför valet att länka. Sedan finns det självklart en hel del andra saker som spelar roll. vilka jag hoppas kunna identifiera och beskriva mer utförligt när jag kommit en bit på vägen.

2013-02-24T21:56:00+00:00

4 Comments

 1. Robin 25 februari, 2013 at 12:17 - Reply

  Håller med om att det verkligen hänger ihop. Med SEO eller med marknadsföring i det stora hela så är det viktigaste att få in rätt besökare till hemsidan, de som är din målgrupp och som har störst chans att konvertera, d.v.s. uppfylla de mål du satt upp. Sen får man verkligen se till så att webbplatsen tar väl hand om dessa besökare och gör det lätt för dem att uppfylla målet.

 2. Cristian 25 februari, 2013 at 19:31 - Reply

  Jag håller med er här.
  Jag har länge verkat för att få folk att förstå att driva trafik är en sak. men att förvalta den är en annan.
  Och här kommer även mätningar av trafik in, något som blir allt viktigare det med.

 3. Johan 22 april, 2013 at 23:27 - Reply

  Det finns inget som är så lätt som att driva trafik. De svåra är att driva trafik som är bra och konverterar till kunder. Trafik i sig är ju ganska o värt om den inte konverterar och genererar några pengar.

  • Håkan Persson 26 april, 2013 at 23:56 - Reply

   Just därför att konvertering och SEO går hand i hand. Att driva ”relevant” trafik är en viktig del och förutsättning.

Leave A Comment

tretton + 11 =