Rubriken syftar på mitt deltagande i #blogg100 med den här bloggen. Att skriva 100 inlägg på lika många dagar innebär en hel del risker. Det är dessutom ganska påfrestande, men samtidigt ställer det krav på att hela tiden leta efter nya ämnen att beröra. För mig är deltagandet dessutom ett experiment. Innan jag satte igång gjorde jag, som nämnt i ett tidigare blogginlägg, en nulägesanalys som jag tänker följa upp med jämna mellanrum. Framförallt är det tänkt att bli en utvärdering efter avslutat deltagande. Oavsett om jag fullföljer mitt deltagande eller inte så har jag ännu mera insett att en blogg eller annan webbplats mår bra av nytt innehåll.

Jag är inte rädd för Google Panda

Google Panda, ett filter som numera delvis är integrerat i Googles algoritm, har bland annat som syfte att nedvärdera webbplatser med tunt innehåll. Tunt innehåll kan vara  allt från sidor med lite innehåll till sidor ”utan värde för besökaren”. Jag har ingen möjlighet att hålla samma kvalitet på alla inlägg och jag hade redan från början räknat med att det skulle komma dagar som innebar idétorka. Ett och annat inlägg är och kommer att bli mindre läsvärt för vissa besökare. En del inlägg går lite djupare i saker medan andra blir mer personliga. Min ambition är att variera och att passa på att beröra ämnen som jag vanligtvis inte kommer i kontakt med. Det finns ingen disposition från början, trots att jag hade planerat att genomföra en ordentlig sökordsanalys som jag skulle blogga efter för att få nya positioner. Det är ju självklart så man ska göra om man tänker sökmotoroptimering. Fast jag hoppas att det finns en viss charm med att en webbplats om SEO inte är så noga alla gånger.

Positiv trend vad gäller synligheten i Google

Efter drygt två veckors bloggande och 16 inlägg senare, inklusive detta, så märker jag en positiv trend vad gäller synligheten i Google. En del av denna positiva utveckling kan bero på att domänbytet från sokmotoroptimering-seo.se har accepterats lite bättre av Google och att jag fått ett par extra länkar, men jag är övertygad om att den största anledningen är bloggandet. Det handlar inte enbart om bättre positioner utan framförallt om fler positioner. Jag kommer göra en bättre beskrivning av denna förbättrade synlighet längre fram i deltagandet och då kommer jag även ta upp en mer detaljerad jämförelse med utgångsläget.

Jag tar fortfarande tacksamt emot tips på ämnen att skriva om! Sökmotoroptimering är ett oerhört brett område, även om man kan begränsa det ganska rejält om man vill.